Vuit punts sobre el desaprofitament alimentari

Vuit punts sobre el desaprofitament alimentari

Fa temps anem parlant del control i la gestió del desaprofitament alimentari però sabem què és i com organitzar-nos per no generar més?

No només els restaurants i bars estan involucrats sinó tots els actors que participen dins del sector: supermercats, majoristes fins i tot els clients finals. Hem de reflexionar per marcar unes pautes en el control del desaprofitament. Per això us presentem vuit punts per no generar més desaprofitament.

 1. Comprar de forma responsable. Crea una llista i compra el que el teus clients et consumeixen/compren, igual que els aliments necessaris per als teus plats i creacions.
 2. Revisa l’estat de les càmeres frigorífiques o camions de transport per a una perfecta conservació dels aliments.
 3. Al teu espai, classifica la mercaderia per data de recepció i frescor. Si la fruita o verdura és lletja, ensenya als teus clients que l’aspecte no ho és tot sinó el sabor.
 4. Organitza, emmagatzema i gestiona el teu magatzem o armari de rebost. És fonamental saber que tens i com ho tens guardat. Per això:
  1. Ordena per data de caducitat.
  2. Ordre i neteja en totes les zones del magatzem incloent les neveres.
  3. Rotació dels aliments.
 5. La cadena del fred és fonamental per a la perfecta conservació dels aliments congelats.
  1. Descongela de forma i manera adequada.
   1. Del congelador a la nevera.
   2. En el micrones.
   3. Cuinant.
 1. Planeja i organitza el menú en funció del que tinguis, no només en la teva carta sinó també en la teva nevera. Deixa llibertat al cuiner perquè creï noves receptes i propostes.
 2. Reutilitza els aliments. Si alguns d’ells els has preparat, aprofita per crear altres plats, congela o, si és fruita o verdura madura, fes batuts.
 3. No tiris el que sobra, emporta-t’ho a casa.

Vuit punts sobre el desaprofitament alimentari

Aquests són, tan sols, vuit punts per a nosaltres essencials a l’hora de gestionar o controlar els aliments des de la recepció dels mateixos fins al seu consum final. A més a més, sempre hem de pensar en la petjada ecològica dels nostres actes i que entre tots podem posar el nostre granet de sorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *