Viatges Gastronòmics II

viajes gastros

Fa temps us vam proposar unes rutes gastronòmiques. Ara estem a l’estiu i encara que molts de vosaltres ja teniu les vacances més que organitzades, us proposem un parell de destinacions on la gastronomia està molt present. Prepara les maletes i la forquilla!

Els viatges gastronòmics cada vegada tenen un major pes i són oferts per a delit dels viatgers. Per això, us proposem les nostres destinacions favorites, encara que haurem de seguir viatjant i descobrint gastronomies del món per ampliar aquestes destinacions. Comencem a Itàlia!

La Toscana i Florència

viajes gastros 4

Itàlia és sinònim de pasta, pizza, panettones… i de bon menjar, de plaer pel menjar. Per això ens anem fins a la Toscana per recórrer el seu pobles i provar els seus plats més típics.

 

La Toscana és una regió de Itàlia amb bells camps de vinyes, vinyers i restaurants, on el temps es deté per degustar l’autèntica cuina italiana. Podríem dir que la gastronomia d’aquesta regió es caracteritza per la seva senzillesa, on els productes locals són part fonamental dels plats.

viajes gastros 5

D’entre els molts plats de la gastronomia de la Toscana destaquem un parell d’ells, com els Pappardelle, unes tallarines més amples i semblants als Tagliatelle. La recepta més saborosa de la zona és Pappardelle amb Llebre o la Pattona, unes postres típiques de la regió a base de farina de castanyes amb pinyons, nous, romaní i taronja gebrada.

Marrakech i els seus riad

viajes gastros 2

Ens traslladem fins al nord d’Àfrica per descobrir una ciutat plena d’olors, contrastos, colors i sabors, on les fulles del te es barregen amb els sabors de les espècies, zocos i riad.

 

Descobrir Marrakech és conèixer i allotjar-se en el seu riad, palaus clàssics àrabs amb jardins secrets i piscines on et pots deixar acaronar, i els més sibarites podran degustar els tradicionals plats del país.

viajes gastros 3

Guisats de carn i verdura, cuscús, dàtils i dolços, la gastronomia de la zona es caracteritza per una fusió de sabors i cultures. D’entre tots els plats no pots deixar de provar el Tajine de be, acompanyat per una selecció de verdures fresques de la zona. Tot cuinat en una cassola de fang amb una tapa cònica oberta a dalt, ja que és on tradicionalment es cuina. I què dir de les postres de la zona tots acompanyats del seu famós te verd, tals com a banya de gasela, ghzal o kaad

 

Conèixer món a través dels seus plats és una forma única i singular d’assaborir el món, deixa’t seduir pels plats, postres i costums dels llocs i pensa que després es poden incorporar aquestes receptes típiques d’altres llocs a la teva carta o menú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *