Trash-cooking

Vuit punts sobre el desaprofitament alimentari

 

A principis d’any, us vam parlar de les tendències del sector gastronòmic; ara que han passat uns mesos, és moment d’anar coneixent quines són i com funcionen, i si realment estan sent tendències.

D’entre totes, cal destacar el Trash-cooking, una forma d’aprofitar el menjar i, sobretot, de cuinar. Encara que la seva traducció literal sigui “cuinar amb escombraries”, no és exactament així; és una tècnica que consisteix a elaborar plats utilitzant tot el que hagués estat desaprofitat.

La idea principal d’aquesta tendència és que, amb el menjar que prepares un dia, fas altres plats per als següents. Però, també, el donar-li ús a elements que haguessis rebutjat, com passa amb el pa dur o amb algunes parts de la carn i/o peix. Una exemplificació bastant clara podria ser la de un “cocido” o “puchero”; els propers dies, a partir d’aquest menjar, pots preparar altres plats como sopa o “picadillo”, per exemple, acabant en altre tan apetitós com croquetes. Així, com us dèiem, el concepte que defineix aquesta tècnica és el de aprofitar-ho tot.

Però aquesta forma de cuinar no ve motivada solament per l’estalvi econòmic que suposa, sinó també per reduir el malbaratament alimentari, ja que cada vegada som més els que tenim consciència ecològica. És, sense cap dubte, una de les maneres més eficients de reutilitzar o reciclar gastronòmicament els aliments o plats.

 

Suggeriments amb Trash-cooking:

trashcooking 2

Amb les peces sobrants de pollastre o peix, podem elaborar excel·lents menjars d’aquest tipus.

També es poden reutilitzar els ingredients amb aquest plat, que ens ofereix una gran varietat de possibilitats; des d’elaborar-les amb verdures fins amb carn o peix, passant fins i tot per pernil. Encara que, en ocasions, el més important pot ser fer una bona beixamel.

Pa dur com a base. Moltes receptes tradicionals tenen aquest ingredient com a principal. Per exemple, s’acosta el temps de les “torrijas”.

Aquests són tan sol alguns exemples de Trash-Cooking, però, tant a la xarxa com en la cuina tradicional espanyola, hi ha moltes més receptes i que tenen de base altres aliments o plats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *