Tot el que un amant del vi ha de saber

vino

Tal com ens fa saber Nutrición sin más, “el vi negre ha atret molta atenció ja que diverses recerques han recolzat el seu potencial per reduir el risc de malalties del cor i perllongar la vida.” Això et dóna un motiu més perquè continuïs aprenent més sobre aquesta enigmàtica beguda.

Per començar, val comentar que la major part dels raïms no posseeixen color, sinó que, en el cas del vi negre, aquest presa la seva tonalitat porpra gràcies a la pell del raïm durant el procés de fermentació.

Per aquest motiu, per obtenir el vi blanc s’utilitzen els raïms blancs, i per al negre s’utilitzen els raïms negres amb la pell.

En el cas del blans de noirs, que és una excepcionalitat, són emprades els raïms sense la pell. I per obtenir el vi rosat, s’usa una combinació de raïms negres, amb una porció de pell, i raïms blancs.

Classificacions per diferenciar el vi

Les diferències del vi poden establir-se sobre la base de certes classificacions. Per exemple, l’edat i el dolçor.

Pel dolçor, la diferenciació ve donada entre els secs, que posseeixen des de 0 fins a 4gr de sucre per litre, els semisecs, el sucre dels quals és de 5 a 12 grams per litre, els semi dolços que posseeixen una quantitat de sucre que oscil·la entre els 13 i 45 grams per litre, i finalment, els dolços, considerats així quan posseeixen més de 45 grams de sucre per litre.

Quant a l’edat, popularment s’ha estès la creença que a mesura que el vi és més vell, és molt millor, no obstant això, val comentar que això no sempre és així ja que pot donar-se el cas dels vins que són joves i la seva qualitat és indiscutible, front aquells de major antiguitat, però que no és possible si més no consumir-ho.

D’acord a l’edat i la criança els vins poden considerar-se que són joves quan són obtinguts en la campanya que es mostra en l’etiqueta, el qual pot ser de l’any, o nous.

Es parla de “semi criança”, o també denominats “roure”, quan només han romàs durant un temps molt curt en els receptacles de fusta. I la criança fa referència quan ja han passat els dos anys, dels quals almenys sis mesos han d’haver estat a la barrica.

El món dels vins és infinit, ja que comporta molts secrets. No obstant això, avui dia són moltes les propietats que s’han descobert sobre aquesta sorprenent beguda de la qual val l’esforç continuar aprenent.

De fet, la “vinoteràpia” és un tractament amb finalitats terapèutiques preferit per molts amants del vi, especialment per a la cura de la pell. Doncs, les bondats d’aquesta misteriosa beguda són molts.

El que has pogut conèixer en aquest article és només una petita part, ja que encara tens molt per conèixer. Et convidem al fet que visquis la gran experiència de visitar un celler i descobreixis tot el que guarda el món de l’enologia.

Entrada escrita por Edith Gomez editora en Gananci, apasionada del marketing digital, especializada en comunicación online. Le inquietan las ideas de negocio y, más aún, aportar una mirada creativa al pequeño mundo en el que vivimos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *