Tot el que un amant del vi ha de saber II

vino

Forma de tastar un vi

Per tastar un vi és necessari començar per la vista, seguit de l’olfacte i finalment el gust. És interessant recalcar que el cervell de l’ésser humà té capacitat per guardar en la memòria fins a 10.000 aromes, i els enòlogues, així com els tastadors, poden memoritzar una quantitat increïble d’olors. No obstant això, l’únic camí per convertir-se en un expert, és per mitjà de la pràctica. Tot el que un amant del vi ha de saber 

El sentit de la vista és utilitzat per notar el volum, el color i el moviment del vi. Per això, se suggereix que el tast sigui executat sobre un plànol blanc que permeti que els colors destaquin.

En el cas dels vins rosats i els blancs, aquests són observats des de la part de dalt, una vegada que es pren la copa des del peu. En el cas del tast dels vins que són negres, és necessari inclinar una mica el continent.

El sentit de l’olfacte s’utilitza en tres moments. Primer, amb la copa immòbil es perceben les olors de sortida, que al seu torn donen a conèixer el mètode de criança emprat. Seguidament, es mou de forma lleugera per identificar la personalitat del vi, és a dir, les seves principals aromes. En el cas de les aromes de fons, aquests requereixen de més temps.

El gust és el tercer moment, indiscutiblement en aquesta fase el vi és degustat íntegrament.

Per al procés del tast solament són considerats entre vuit i deu vins, amb el propòsit que el enòleg o tastador se senti saturat. Quan els vins superen aquestes quantitats, llavors s’empra la escopidora, de manera que el subjecte no hagi d’ingerir-los tots.

Donada la sensibilitat que requereix aquest art, se suggereix evitar l’ús de perfums, pintura de llavis, així com haver fumat o menjat anteriorment.

El que has pogut conèixer en aquest article és només una petita part, ja que encara tens molt per conèixer. Et convidem al fet que visquis la gran experiència de visitar un celler i descobreixis tot el que guarda el món de l’enologia.

Entrada escrita por Edith Gomez editora en Gananci, apasionada del marketing digital, especializada en comunicación online. Le inquietan las ideas de negocio y, más aún, aportar una mirada creativa al pequeño mundo en el que vivimos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *